Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borsele

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Borsele maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl vind je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Borsele.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid BorseleHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Borsele

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen en/of water met een vreemde smaak? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Borsele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Borsele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Borsele?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Borsele. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zacht en smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Borsele zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Borsele

De waterhardheid van het drinkwater in Borsele bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-borsele-4451

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie Softline Eco15
 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Waterboss 900

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borsele verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Borsele.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen lopen op vanaf €850 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Borsele.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €970
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudCirca €100 per beurt
InstallatiekostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Borsele?
De hardheid van het water in Borsele is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere lagere energierekening en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere comfortabel douchen, zacht en fris water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Borsele.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie