Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aardenburg

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Aardenburg resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Aardenburg.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid AardenburgHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Besparing op de energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Aardenburg

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Sluis opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Aardenburg hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Aardenburg?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Aardenburg. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Aardenburg heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Aardenburg

De waterhardheid van het leidingwater in Aardenburg is 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-aardenburg-4527

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Waterluxe Combi 25
 • Watercompany Softflow 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Aardenburg voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Aardenburg.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €95 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1525 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €850, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1150 en €2125 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Aardenburg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je gemakkelijk en zonder kosten experts, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderBegint bij €780
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1150
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 per jaar
MontageCirca €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Aardenburg?
De hardheid van het kraanwater in Aardenburg schatten we op 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is circa 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Aardenburg.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie