Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reimerswaal

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Reimerswaal zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Reimerswaal.
 • Dit is de oorsprong van situaties als minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ReimerswaalTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Gem. Gasverbruik M31350 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28000 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Reimerswaal

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep Nederlanders installeren een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Reimerswaal vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Reimerswaal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Reimerswaal?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Reimerswaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Reimerswaal heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Reimerswaal

De waterhardheid van het water in Reimerswaal is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-reimerswaal-4401

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco30
 • Watergenius Blue Line Max
 • General electric GXOF18KE
 • BWT AQA life
 • Delta Escalda

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Reimerswaal reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Reimerswaal.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot wel €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €790 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1500 en €2250 inclusief plaatsing. In het volgende schema bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Reimerswaal.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel vakmannen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €155
Mechanische waterontharderC.a. €680
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1100
Onthardingszout€25 voor 50 kg
OnderhoudscontractC.a. €90 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Reimerswaal?
De hardheid van het water in Reimerswaal is om en nabij de 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Reimerswaal.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie