Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schoondijke

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schoondijke zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Schoondijke.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €240 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SchoondijkeHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4515
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Schoondijke

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en/of bittere smakende thee? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Sluis zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Schoondijke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Schoondijke?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schoondijke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schoondijke ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere lager energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Schoondijke

De waterhardheid van het leidingwater in Schoondijke is 6.38 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schoondijke-4515

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Apic Melite
 • AEG 22 L

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schoondijke reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Schoondijke.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2050 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties starten vanaf €670 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1300 en €1925 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Schoondijke.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en snel vakmannen, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektronische waterontharderV.a €1060
Zout€15 voor 25 kilo
OnderhoudscontractC.a. €145 per jaar
InstallatiekostenVanaf €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Schoondijke?
De hardheid van het water in Schoondijke bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schoondijke.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie