Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ravenswoud

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.10 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Ravenswoud zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl lees je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.10 dH in Ravenswoud.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid RavenswoudTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ravenswoud

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zijdezachte kleding en huid en lagere energiekosten. In de gemeente Ooststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ravenswoud heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Ravenswoud?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ravenswoud. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel zacht en fris water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ravenswoud heeft een geschatte waterhardheid van 7.10. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ravenswoud

De waterhardheid van het drinkwater in Ravenswoud ligt op ong. 7.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ravenswoud-8427

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Ecowater ESM 42
 • Kinetico Premier Maxi
 • Ecowater ESM15 CE+
 • Euro Combi compact 30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ravenswoud reduceer je de dH waarde van 7.10 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €775.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Ravenswoud.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €770 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1425 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Ravenswoud.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en gratis experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Mechanische waterontharderRond de €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1140
Regeneratiezout€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €135 per beurt
MontageBegint bij €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ravenswoud?
De hardheid in Ravenswoud is plus minus 7.10 dH. De meting in de provincie Drenthe is ongeveer 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Zoals verminderde eczeem klachten, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ravenswoud.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie