Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Fochteloo

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Fochteloo heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.10 dH in Fochteloo.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld irritaties aan de huid en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lager energieverbruik, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €225 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid FochtelooHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8428
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Fochteloo

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge, geïrriteerde huid en/of strepen op de ramen? Flink wat huishoudens lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Ooststellingwerf kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Fochteloo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Fochteloo?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Fochteloo. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Fochteloo zit met een waterhardheid van 7.10. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Fochteloo

De waterhardheid van het water in Fochteloo is ongeveer 7.10 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-fochteloo-8428

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Mooiwater Mini+
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Fochteloo voer je de dH waarde terug van 7.10 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Fochteloo.

Overal en altijd zacht water in huis?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen starten bij €660 (zonder installatiewerk). Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €2175 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Fochteloo.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct installatiebedrijven, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €115
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €920
Zouttabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €100 per jaar
PlaatsingskostenRond de €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Fochteloo?
De hardheid in Fochteloo bedraagt 7.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Fochteloo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie