Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nijeberkoop

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht functionerende apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Nijeberkoop maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.10 dH in Nijeberkoop.
 • Dit is de oorsprong van problemen als wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €215 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NijeberkoopWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Nijeberkoop

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening of aanslag op servies? Steeds meer woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkere watersmaak en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Ooststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Nijeberkoop hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nijeberkoop?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nijeberkoop. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nijeberkoop kent een waterhardheid van 7.10. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nijeberkoop

De waterhardheid van het leidingwater in Nijeberkoop is 7.10 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nijeberkoop-8422

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Watertotaal Euro Twin 60

Zo werkt een waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nijeberkoop reduceert je de dH waarde van 7.10 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nijeberkoop.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €170 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €750 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat zit ergens tussen de €1475 en €1900 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Nijeberkoop.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten modellen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektrisch)Circa €1080
Tabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €95 (jaarbasis)
MontageRond de €200
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Nijeberkoop?
De waterhardheid in Nijeberkoop ligt op 7.10 dH. De waarde in de provincie Drenthe bedraagt 6.55 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan prettige douchebeurt, smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nijeberkoop.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie