Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haulerwijk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Haulerwijk resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je nuttige informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.10 dH in Haulerwijk.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals apparaten die slecht werken en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €330 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HaulerwijkHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8433
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Haulerwijk

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Veel huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Ooststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Haulerwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Haulerwijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Haulerwijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een beter presterende CV-ketel en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Haulerwijk zit met een waterhardheid van 7.10. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Haulerwijk

De waterhardheid van het water in Haulerwijk is ongeveer 7.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-haulerwijk-8433

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Euro Twin 25
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Boshuis Combilux plus 200
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Haulerwijk verlaag je de dH waarde van 7.10 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €890.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Haulerwijk.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten bij €720 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1400 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Haulerwijk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en direct monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €790
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 per 12 maanden
PlaatsingRond de €180
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Haulerwijk?
De hardheid van het kraanwater in Haulerwijk is plus minus 7.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Haulerwijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, zacht en fris water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie