Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Elsloo

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Elsloo leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.10 dH in Elsloo.
 • Dit is de oorsprong van onder andere strepen op de ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ElslooHoe werkt het?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Elsloo

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en bittere thee en koffie? Een groot deel van de mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Ooststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Elsloo gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Elsloo?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Elsloo. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt smaakvoller water en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Elsloo heeft een gemeten waterhardheid van 7.10. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Elsloo

De waterhardheid van het leidingwater in Elsloo bedraagt circa 7.10 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-elsloo-8424

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Apic Melite
 • North Star 9UD
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Elsloo voer je de dH waarde terug van 7.10 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €850.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Elsloo.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1800 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €800, exclusief installatiekosten. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2050 incl. installatie. In onderstaande schema bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Elsloo.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Mechanische waterontharderV.a €800
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1190
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €85 per beurt
MontageBegint bij €190
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Elsloo?
De waterhardheid in Elsloo bedraagt 7.10 dH. De tabelwaarde in de provincie Drenthe is circa 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Elsloo.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie