Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waskemeer

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.10 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Waskemeer leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina check je belangrijke info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.10 dH in Waskemeer.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee en hoger gasverbruik.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid WaskemeerWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Waskemeer

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Flink wat huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Ooststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Waskemeer gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Waskemeer?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Waskemeer. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Waskemeer ontvangt een waterhardheid van 7.10. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Waskemeer

De waterhardheid van het leidingwater in Waskemeer bedraagt ongeveer 7.10 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waskemeer-8434

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Kinetico 2050C
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Hydrotense Seduction 8

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waskemeer reduceert je de dH waarde van 7.10 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waskemeer.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €75 voor magnetische ontharders tot zo’n €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen starten vanaf €820, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1400 en €1900 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Waskemeer.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten merken, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektrische waterontharderBegint bij €1050
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudVanaf €105 p/jaar
InstallatieRond de €250
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waskemeer?
De waterhardheid in Waskemeer schatten we op 7.10 dH. De waarde in de provincie Drenthe is plus minus 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Waskemeer.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie