Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Donkerbroek

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Donkerbroek heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.10 dH in Donkerbroek.
 • Hierdoor ontstaan onder andere irritaties aan de huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DonkerbroekFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Donkerbroek

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of bittere thee en koffie? Een toenemende groep woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Ooststellingwerf werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Donkerbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Donkerbroek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Donkerbroek. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Donkerbroek heeft een gemeten waterhardheid van 7.10. Concreet: matig hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Donkerbroek

De waterhardheid van het leidingwater in Donkerbroek bedraagt ongeveer 7.10 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-donkerbroek-8435

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Hydrotense Seduction 22
 • Erie Softline Eco10
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Donkerbroek reduceer je de dH waarde van 7.10 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €950.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Donkerbroek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1250 en €2100 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Donkerbroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij de beste installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis experts, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €160
Mechanische waterontharderRond de €680
Waterontharder (elektronisch)C.a. €960
Onthardingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudCirca €85 per jaar
InstallatieCirca €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Donkerbroek?
De hardheid van het kraanwater in Donkerbroek is plus minus 7.10 dH. De waarde in de provincie Drenthe is gemiddeld 6.55 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals apparatuur die langer meegaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Donkerbroek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie