Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterwolde

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.10 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Oosterwolde maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten verzamel je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.10 dH in Oosterwolde.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OosterwoldeTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8431
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Oosterwolde

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Ooststellingwerf zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Oosterwolde hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oosterwolde?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oosterwolde. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oosterwolde zit met een waterhardheid van 7.10. Definitie: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oosterwolde

De waterhardheid van het water in Oosterwolde is om en nabij de 7.10 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oosterwolde-8431

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Judo Quicksoft Duo
 • Delta Simplex compact
 • SoluCalc SoluCalc

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oosterwolde reduceer je de dH waarde van 7.10 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oosterwolde.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen starten bij €670, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2150 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oosterwolde.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk supersnel merken, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €55
Mechanische waterontharderCirca €760
Waterontharder (elektrisch)Circa €1110
Tabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €125 (jaarbasis)
MontageVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oosterwolde?
De hardheid van het kraanwater in Oosterwolde is doorgaans 7.10 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is grofweg 6.55 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosterwolde.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie