Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Langedijke

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.10 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Langedijke zorgt voor kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.10 dH in Langedijke.
 • Dit kan leiden tot situaties als glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid LangedijkeTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8425
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Langedijke

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huishoudens installeren een slimme waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In de gemeente Ooststellingwerf opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Langedijke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Langedijke?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Langedijke. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Langedijke ontvangt een waterhardheid van 7.10. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Langedijke

De waterhardheid van het drinkwater in Langedijke is 7.10 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-langedijke-8425

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Delta Duplex unit
 • General electric GE-18C
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langedijke minimaliseer je de dH waarde van 7.10 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Langedijke.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €155 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1425 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €660 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1825 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de huidige kosten van een waterontharder in Langedijke.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis monteurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Elektrische waterontharderV.a €1040
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudCirca €100 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €275
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Langedijke?
De hardheid in Langedijke is circa 7.10 dH. De meting in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Langedijke.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie