Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldeberkoop

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.10 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Oldeberkoop leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal tref je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.10 dH in Oldeberkoop.
 • Hierdoor ontstaan problemen als een droge huid en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid OldeberkoopHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oldeberkoop

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een lager energieverbruik. In de gemeente Ooststellingwerf zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oldeberkoop wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oldeberkoop?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oldeberkoop. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel betere smaak van water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oldeberkoop ontvangt een waterhardheid van 7.10. Definitie: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oldeberkoop

De waterhardheid van het leidingwater in Oldeberkoop is 7.10 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oldeberkoop-8421

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Erie IQsoft Eco12
 • Mooiwater Mini+
 • Delta Garona

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldeberkoop verlaag je de dH waarde van 7.10 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €890.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oldeberkoop.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €800, excl. installatie. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €2075 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Oldeberkoop.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe en kosteloos installateurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €140
Mechanische waterontharderVanaf €780
Elektronische waterontharderCirca €980
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €100 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Oldeberkoop?
De hardheid van het kraanwater in Oldeberkoop bedraagt 7.10 dH. Dit cijfer in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oldeberkoop.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie