Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Haule

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.10 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Haule leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.10 dH in Haule.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid HauleFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8432
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26300 kWh
Gem. Waterhardheid7.10 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Haule

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachtere was en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Ooststellingwerf vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Haule wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Haule?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Haule. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Haule kent een waterhardheid van 7.10. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. efficiëntere verwarming, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Haule

De waterhardheid van het leidingwater in Haule bedraagt ongeveer 7.10 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.10 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,22 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-haule-8432

Veel gekozen merken

 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Delta Simplex compact
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Boshuis Twin

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Bayard) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Haule reduceer je de dH waarde van 7.10 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €760.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Haule.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1500 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim systeem zit ergens tussen de €1100 en €1925 incl. installatie. In het volgende schema tref je de huidige kosten van een waterontharder in Haule.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten monteurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1030
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €90 per jaar
InstallatieBegint bij €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Haule?
De hardheid in Haule is circa 7.10 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe is om en nabij de 6.55 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Haule.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie