Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sijbekarspel

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sijbekarspel leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs tref je waardevolle informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Sijbekarspel.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SijbekarspelHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sijbekarspel

Heb je last van huidirritaties en/of kalk op de lak van de auto? Veel huishoudens kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder zeep en wasmiddel nodig, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Medemblik kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sijbekarspel wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sijbekarspel?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sijbekarspel. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sijbekarspel zit met een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en fris water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sijbekarspel

De waterhardheid van het leidingwater in Sijbekarspel bedraagt circa 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sijbekarspel-1655

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Delta Duplex duet
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Amysoft C-100
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • Remon Waterontharders Kupa

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sijbekarspel reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sijbekarspel.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €740, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Sijbekarspel.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektronische waterontharderC.a. €960
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudRond de €100 p/jaar
MontagekostenV.a €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Sijbekarspel?
De hardheid van het water in Sijbekarspel is plus minus 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland komt uit op ongeveer 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sijbekarspel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie