Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wervershoof

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Wervershoof resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Wervershoof.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WervershoofHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wervershoof

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening en/of strepen op je ruiten? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Medemblik werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wervershoof heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Wervershoof?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wervershoof. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wervershoof zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Wervershoof

De waterhardheid van het leidingwater in Wervershoof is ongeveer 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wervershoof-1693

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Detandt-Simon Primo 12
 • Euro Twin 20
 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wervershoof voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wervershoof.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties zijn zo’n €800, excl. installatie. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €1700 inclusief inregelen. In het volgende schema bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Wervershoof.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis monteurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €700
Elektrische waterontharderBegint bij €1190
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 per 12 maanden
MontageBegint bij €210
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Wervershoof?
De hardheid van het water in Wervershoof is plus minus 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wervershoof.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie