Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lambertschaag

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Lambertschaag zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Lambertschaag.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LambertschaagZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Lambertschaag

Heb jij genoeg van verstopte leidingen of minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Medemblik kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lambertschaag hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lambertschaag?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lambertschaag. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een gunstigere energierekening en heerlijk zachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lambertschaag heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Lambertschaag

De waterhardheid van het leidingwater in Lambertschaag ligt op ong. 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lambertschaag-1658

Bekende modellen en merken

 • Delta Escalda
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lambertschaag reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Lambertschaag.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €150 voor magnetische ontharders tot zo’n €2125 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten vanaf €660, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1175 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Lambertschaag.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €910
Onthardingstabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudskostenVanaf €125 per 12 maanden
InstallatieCirca €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lambertschaag?
De hardheid van het kraanwater in Lambertschaag schatten we op 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lambertschaag.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie