Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwaagdijk-Oost

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zwaagdijk-Oost zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Zwaagdijk-Oost.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid Zwaagdijk-OostWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Zwaagdijk-Oost

Ben jij ook klaar met irritaties aan de huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Medemblik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zwaagdijk-Oost hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zwaagdijk-Oost?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zwaagdijk-Oost. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zwaagdijk-Oost heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zwaagdijk-Oost

De waterhardheid van het water in Zwaagdijk-Oost is ongeveer 6.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwaagdijk-oost-1682

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Delta Onega duplex
 • Erie Maxima Eco32
 • Amysoft E-200
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Erie IQsoft Eco26

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwaagdijk-Oost reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zwaagdijk-Oost.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten bij €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2125 incl. installatie. In onderstaande schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zwaagdijk-Oost.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel specialisten, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Mechanische waterontharderVanaf €870
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €80 per beurt
PlaatsingskostenBegint bij €160
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zwaagdijk-Oost?
De waterhardheid in Zwaagdijk-Oost komt uit op ong. 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zwaagdijk-Oost.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie