Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Twisk

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Twisk leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Twisk.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TwiskHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Twisk

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid en/of minder lekker water uit de kraan? Flink wat huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Medemblik opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Twisk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Twisk?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Twisk. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Twisk kent een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Twisk

De waterhardheid van het water in Twisk is ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-twisk-1676

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Delta Morava
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Amysoft C-100

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Twisk minimaliseer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Twisk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1475 en €1700 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Twisk.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel monteurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Waterontharder (elektrisch)C.a. €990
Tabletten€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €125 per beurt
PlaatsingCirca €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Twisk?
De waterhardheid in Twisk ligt rond de 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Twisk.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, zacht en fris water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie