Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Abbekerk

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Abbekerk resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal check je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Abbekerk.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €315 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid AbbekerkWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Abbekerk

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Medemblik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Abbekerk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Abbekerk?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Abbekerk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Abbekerk heeft een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Abbekerk

De waterhardheid van het drinkwater in Abbekerk bedraagt ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-abbekerk-1657

Veel gekozen merken

 • Delta Duplex unit
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Kinetico Kube 6
 • Watergenius HWS 2500

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Abbekerk reduceer je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Abbekerk.

Een woning zonder kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Buiten deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €720, excl. installatie. Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1275 en €1725 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Abbekerk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos experts, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1160
Onthardingszout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €80 per beurt
PlaatsingskostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Abbekerk?
De hardheid van het kraanwater in Abbekerk is gemiddeld 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Abbekerk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie