Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zwaagdijk-West

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Zwaagdijk-West maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Zwaagdijk-West.
 • Dit is de oorsprong van problemen als veel schoonmaken en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Zwaagdijk-WestWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zwaagdijk-West

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken en minder lekker water uit de kraan? Flink wat Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Medemblik zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Zwaagdijk-West hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zwaagdijk-West?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zwaagdijk-West. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Zwaagdijk-West zit met een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een beter presterende CV-ketel, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Uit de test: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zwaagdijk-West

De waterhardheid van het drinkwater in Zwaagdijk-West is ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zwaagdijk-west-1686

Bekende modellen en merken

 • Delta Ontario duplex
 • North Star Okosoft 35
 • Mooiwater Mini
 • Watergenius Blue Line Advance
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Zo werkt een waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zwaagdijk-West verklein je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zwaagdijk-West.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters starten bij €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat zit ergens tussen de €1275 en €1825 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Zwaagdijk-West.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en zonder kosten merken, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €85
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektrische waterontharderVanaf €960
Onthardingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €130 per beurt
InstallatieC.a. €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zwaagdijk-West?
De hardheid van het leidingwater in Zwaagdijk-West is circa 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zwaagdijk-West.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie