Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Opperdoes

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Opperdoes leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.00 dH in Opperdoes.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere kalkaanslag en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid OpperdoesHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Opperdoes

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkstrepen op glas en lak? Veel mensen bestellen een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Medemblik vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Opperdoes wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Opperdoes?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Opperdoes. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Opperdoes heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Opperdoes

De waterhardheid van het drinkwater in Opperdoes ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-opperdoes-1674

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Isera
 • Atag Descale 10
 • Erie Maxima Eco20
 • BWT AQA viseo
 • Boshuis Duolux plus 100

Technische uitleg werking waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Opperdoes verklein je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Opperdoes.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €130 voor magnetische ontharders tot ruim €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een geavanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1875 inclusief plaatsing. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Opperdoes.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Elektronische waterontharderBegint bij €1170
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €100 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €190
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Opperdoes?
De hardheid in Opperdoes is circa 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland schatten we op 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd via een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Opperdoes.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie