Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nibbixwoud

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Nibbixwoud zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in Nibbixwoud.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid NibbixwoudWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nibbixwoud

Zit jij thuis ook met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en glascorrosie? Steeds meer huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Medemblik werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nibbixwoud was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nibbixwoud?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nibbixwoud. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nibbixwoud ontvangt een waterhardheid van 6.00. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Nibbixwoud

De waterhardheid van het drinkwater in Nibbixwoud is ongeveer 6.00 dH. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nibbixwoud-1688

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Delta Simplex compact
 • Lubron Proline Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Atlantis AT210
 • Erie Maxima Eco26

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nibbixwoud voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nibbixwoud.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €730 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2025 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nibbixwoud.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en zonder kosten monteurs, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €130
Mechanische waterontharderRond de €880
Elektronische waterontharderCirca €980
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudV.a €145 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nibbixwoud?
De hardheid van het leidingwater in Nibbixwoud is doorgaans 6.00 dH. De waarde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nibbixwoud.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie