Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Benningbroek

Heb je last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Benningbroek zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Benningbroek.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per jaar.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BenningbroekWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Benningbroek

Heb je last van een irriterende huid en aanslag op servies? Flink wat mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Medemblik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Benningbroek hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Benningbroek?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Benningbroek. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Benningbroek ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Benningbroek

De waterhardheid van het drinkwater in Benningbroek is 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-benningbroek-1654

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Delta Duplex compact
 • Puricom Stratos UFW25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Atag Descale 5
 • Grunbeck softliQ:SC23

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Benningbroek reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Benningbroek.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1275 en €1875 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Benningbroek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos snel modellen, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Mechanische waterontharderV.a €680
Elektronische waterontharderVanaf €960
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €130 per 12 maanden
InstallatieVanaf €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Benningbroek?
De hardheid van het kraanwater in Benningbroek is doorgaans 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is circa 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Benningbroek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie