Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oostwoud

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Oostwoud resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier verzamel je handige informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Oostwoud.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere bittere thee koffie en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per 12 maanden.

Klik door naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OostwoudHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29600 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oostwoud

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt en/of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Medemblik zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oostwoud heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oostwoud?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Oostwoud. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oostwoud heeft een geschatte waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Oostwoud

De waterhardheid van het leidingwater in Oostwoud ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oostwoud-1678

Populaire merken en modellen

 • Delta Mosela
 • Euro Combi 14 Fleck
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Watergenius Blue Line Evolution

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oostwoud verklein je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oostwoud.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €90 voor magnetische ontharders tot een slordige €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen bij €710 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1450 en €2175 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Oostwoud.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderCirca €870
Waterontharder (elektronisch)V.a €1130
Zout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €135 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oostwoud?
De hardheid van het water in Oostwoud is circa 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oostwoud.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie