Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoeksche Waard

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoeksche Waard heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je handige informatie over de waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 5.00 dH in Hoeksche Waard.
 • Dit is de oorsprong van problemen als glascorrosie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €325 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Hoeksche WaardHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3262
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hoeksche Waard

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten of slecht schuimende schoonmaakartikelen? Steeds meer mensen plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Hoeksche Waard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Hoeksche Waard gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hoeksche Waard?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoeksche Waard. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoeksche Waard heeft een waterhardheid van 5.00. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hoeksche Waard

De waterhardheid van het water in Hoeksche Waard bedraagt circa 5.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoeksche-waard-3262

Vaak gekozen modellen

 • Culligan Medallist 910
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Galaxy) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hoeksche Waard reduceer je de dH waarde van 5.00 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €775.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hoeksche Waard.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €85 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters starten bij €740, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1250 en €1925 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoeksche Waard.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis installatiebedrijven, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderV.a €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1050
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €160 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoeksche Waard?
De hardheid van het water in Hoeksche Waard komt uit op ong. 5.00 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Hoeksche Waard.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie