Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasdam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Maasdam heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 5.00 dH in Maasdam.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid MaasdamHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3299
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Maasdam

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of strepen op de ramen? Flink wat Nederlanders installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Hoeksche Waard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Maasdam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maasdam?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Maasdam. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvol water en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Maasdam ontvangt een waterhardheid van 5.00. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maasdam

De waterhardheid van het water in Maasdam is ongeveer 5.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-maasdam-3299

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Kinetico 2020C HE
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Erie Maxima Eco11

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Maasdam verklein je de dH waarde van 5.00 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maasdam.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. De prijzen starten vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €2250 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Maasdam.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en gratis installateurs, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Mechanische waterontharderV.a €870
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €970
Reinigingszout€50 voor 100 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €155 p/jaar
PlaatsingRond de €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Maasdam?
De hardheid van het water in Maasdam is om en nabij de 5.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor gunstig energieverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maasdam.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie