Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw-Beijerland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuw-Beijerland leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH in Nieuw-Beijerland.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €265 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Nieuw-BeijerlandTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3264
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Nieuw-Beijerland

Ben jij ook klaar met een droge, geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Nieuw-Beijerland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals heetwaterkranen vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Nieuw-Beijerland?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Nieuw-Beijerland. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Nieuw-Beijerland heeft een geschatte waterhardheid van 5.00. Dit staat voor vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nieuw-Beijerland

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuw-Beijerland is ongeveer 5.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-beijerland-3264

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Atag Descale 30
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Delta Escalda
 • Waterboss 700 CWB700n

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuw-Beijerland reduceert je de dH waarde van 5.00 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuw-Beijerland.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €680, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2225 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Nieuw-Beijerland.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €145
Waterontharder (mechanisch)Circa €870
Waterontharder (elektrisch)Circa €930
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €145 per jaar
MontageBegint bij €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nieuw-Beijerland?
De hardheid van het leidingwater in Nieuw-Beijerland is ongeveer 5.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland ligt rond de 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals een zachte huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuw-Beijerland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie