Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Strijensas

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Strijensas resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs check je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.00 dH in Strijensas.
 • Hierdoor ontstaan onder andere huidirritaties en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid StrijensasHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3292
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Strijensas

Heb je last van huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Strijensas gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Aanbieding ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Strijensas?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Strijensas. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een meer efficiënte verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Strijensas ontvangt een waterhardheid van 5.00. Concreet: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Strijensas

De waterhardheid van het water in Strijensas bedraagt ongeveer 5.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-strijensas-3292

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Boshuis Twin
 • Kinetico Premier Maxi
 • Amysoft E-100
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Strijensas reduceer je de dH waarde van 5.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Strijensas.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €770, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1125 en €2150 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Strijensas.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten specialisten, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Waterontharder (elektronisch)Rond de €920
Tabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenVanaf €105 per beurt
InstallatieBegint bij €220
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Strijensas?
De waterhardheid in Strijensas is om en nabij de 5.00 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Strijensas.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie