Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nissewaard

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Nissewaard heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs lees je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Nissewaard.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NissewaardFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Nissewaard

Wil jij ook af van een irriterende huid en water met een vreemde smaak? Een toenemende groep huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Nissewaard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nissewaard wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nissewaard?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nissewaard. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nissewaard kent een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nissewaard

De waterhardheid van het leidingwater in Nissewaard is 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-nissewaard-3214

Populaire merken en modellen

 • Calex Calex 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Erie Slimline Eco30
 • Boshuis iQualQ Combi 200

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nissewaard voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Nissewaard.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €790, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1575 en €1950 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Nissewaard.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk snel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Elektrische waterontharderV.a €1000
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudstarievenCirca €135 p/jaar
InstallatieRond de €175
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Nissewaard?
De hardheid in Nissewaard is grofweg 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld via regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nissewaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie