Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heinenoord

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 5.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Heinenoord zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH in Heinenoord.
 • Dit kan leiden tot problemen als koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere stookkosten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €230 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HeinenoordWerkingGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3274
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Heinenoord

Wil jij ook af van een erg droge huid of onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een innovatieve waterontharder. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Hoeksche Waard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heinenoord heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Heinenoord?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heinenoord. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt apparatuur die langer meegaat en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heinenoord heeft een geschatte waterhardheid van 5.00. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Heinenoord

De waterhardheid van het drinkwater in Heinenoord bedraagt circa 5.00 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heinenoord-3274

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 25
 • North Star 14UD
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Watertotaal Euro Twin 20

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heinenoord verklein je de dH waarde van 5.00 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Heinenoord.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot meer dan €2325 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €720, zonder installeren. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €2150 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Heinenoord.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €750
Elektrische waterontharderV.a €930
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 per 12 maanden
MontagekostenRond de €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Heinenoord?
De waterhardheid in Heinenoord is ongeveer 5.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heinenoord.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie