Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hellevoetsluis

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Hellevoetsluis resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Hellevoetsluis.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals minder lekker water en verstopte leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid HellevoetsluisZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHellevoetsluis
Postcode3223
Gem. Gasverbruik M31170 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30700 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hellevoetsluis

Ben jij ook klaar met een droge huid en strepen op je ruiten? Veel mensen plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Hellevoetsluis kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hellevoetsluis hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hellevoetsluis?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hellevoetsluis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Hellevoetsluis zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Hellevoetsluis

De waterhardheid van het leidingwater in Hellevoetsluis is 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hellevoetsluis-3223

Interessante installaties

 • Calex Calex 15L
 • Remon Waterontharders Sava
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hellevoetsluis verklein je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hellevoetsluis.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders lopen op vanaf €720, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1150 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Hellevoetsluis.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Elektrische waterontharderVanaf €1040
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 (jaarbasis)
MontageCirca €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Hellevoetsluis?
De hardheid van het leidingwater in Hellevoetsluis komt uit op ong. 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hellevoetsluis.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie