Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Puttershoek

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Puttershoek heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 5.00 dH in Puttershoek.
 • Hierdoor ontstaan situaties als minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PuttershoekHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3297
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Puttershoek

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid en kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Hoeksche Waard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Puttershoek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Puttershoek?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Puttershoek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Puttershoek heeft een geschatte waterhardheid van 5.00. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Puttershoek

De waterhardheid van het water in Puttershoek is 5.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-puttershoek-3297

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Delta Duplex compact
 • Kinetico Kube 15
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Puttershoek verlaag je de dH waarde van 5.00 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Puttershoek.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1525 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €740, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1600 en €1975 inclusief inregelen. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Puttershoek.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en direct modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderRond de €700
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1100
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €80 op jaarbasis
InstallatieVanaf €180
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Puttershoek?
De hardheid van het water in Puttershoek komt uit op ong. 5.00 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals structureel lagere energiekosten en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Puttershoek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie