Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goudswaard

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Goudswaard zorgt voor kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten check je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH in Goudswaard.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op glas en lak en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €275 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid GoudswaardWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3267
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Goudswaard

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of eindeloos schoonmaken? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Hoeksche Waard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Goudswaard was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Goudswaard?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Goudswaard. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Goudswaard heeft een waterhardheid van 5.00. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Goudswaard

De waterhardheid van het leidingwater in Goudswaard ligt op ong. 5.00 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goudswaard-3267

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Twin 10
 • AEG 26 L
 • Erie Softline Eco30
 • Delta Arenal
 • Mooiwater Grande

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goudswaard reduceer je de dH waarde van 5.00 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Goudswaard.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €130 voor een magnetische ontharder tot wel €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1225 en €1875 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Goudswaard.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €820
Elektronische waterontharderCirca €980
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 (jaarbasis)
MontagekostenVanaf €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Goudswaard?
De waterhardheid in Goudswaard is circa 5.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Goudswaard.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie