Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Piershil

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Piershil resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 5.00 dH in Piershil.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid PiershilHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3265
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Piershil

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of bittere thee en koffie? Een toenemende groep mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Hoeksche Waard vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Piershil wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Piershil?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Piershil. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Piershil heeft een geschatte waterhardheid van 5.00. Samengevat: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Piershil

De waterhardheid van het water in Piershil bedraagt circa 5.00 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-piershil-3265

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • North Star 11ED
 • Bayard Ecosoft 15
 • Hydrotense Seduction 22
 • North Star 9ED

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Piershil minimaliseer je de dH waarde van 5.00 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €780.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Piershil.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontharders starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €1725 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Piershil.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €60
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1010
Regeneratiezout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €160 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Piershil?
De hardheid van het kraanwater in Piershil is plus minus 5.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Piershil.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie