Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Mookhoek

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.00 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Mookhoek maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.00 dH in Mookhoek.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid MookhoekZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3293
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Mookhoek

Heb jij genoeg van een irriterende huid en/of glascorrosie? Meer en meer huishoudens kiezen een goede waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de gemeente Hoeksche Waard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Mookhoek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Mookhoek?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Mookhoek. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Mookhoek heeft een gemeten waterhardheid van 5.00. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Mookhoek

De waterhardheid van het drinkwater in Mookhoek ligt op ong. 5.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-mookhoek-3293

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20
 • Amysoft C-300
 • Culligan Medallist 915
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Kinetico Kube 15

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Mookhoek voer je de dH waarde terug van 5.00 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Mookhoek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters zijn zo’n €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €2200 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Mookhoek.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1160
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractCirca €85 per 12 maanden
PlaatsingskostenCirca €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Mookhoek?
De waterhardheid in Mookhoek is om en nabij de 5.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mookhoek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie