Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Klaaswaal

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Klaaswaal resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 5.00 dH in Klaaswaal.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KlaaswaalTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3286
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Klaaswaal

Ben jij ook klaar met huidirritaties of minder lekker water uit de kraan? Flink wat mensen bestellen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Hoeksche Waard werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Klaaswaal gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Klaaswaal?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Klaaswaal. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Klaaswaal kent een waterhardheid van 5.00. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Klaaswaal

De waterhardheid van het leidingwater in Klaaswaal is om en nabij de 5.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-klaaswaal-3286

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Twin 80
 • AEG 22 L
 • Erie Maxima Eco15
 • Erie Maxima Eco32
 • Waterluxe Duo 12

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Klaaswaal verklein je de dH waarde van 5.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Klaaswaal.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €65 voor een magnetische ontharder tot ruim €1700 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de capaciteit van het systeem. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €660 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €1725 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Klaaswaal.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Mechanische waterontharderBegint bij €750
Waterontharder (elektrisch)Circa €1070
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €85 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €260
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Klaaswaal?
De hardheid van het kraanwater in Klaaswaal schatten we op 5.00 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Klaaswaal.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie