Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westvoorne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Westvoorne resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Westvoorne.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en hoge stookkosten.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €240 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WestvoorneHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestvoorne
Postcode3234
Gem. Gasverbruik M31620 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Westvoorne

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en water met een vreemde smaak? Meer en meer mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zacht en smaakvol water en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Westvoorne opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Westvoorne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westvoorne?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westvoorne. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Westvoorne heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Westvoorne

De waterhardheid van het water in Westvoorne is ongeveer 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-westvoorne-3234

Vaak geplaatste ontharders

 • Century CWS 100V/UF
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Calex Calex 15L
 • Kinetico Essential 17
 • Boshuis Combilux plus 200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westvoorne reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Westvoorne.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €850 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1875 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Westvoorne.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Waterontharder (elektronisch)V.a €1190
Zouttabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €105 op jaarbasis
MontagekostenC.a. €180
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Westvoorne?
De hardheid van het kraanwater in Westvoorne is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westvoorne.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie