Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Brielle

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of koffie of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Brielle heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website check je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Brielle.
 • Dit kan zorgen voor onder andere water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €250 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BrielleHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3231
Gem. Gasverbruik M31270 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Te veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Brielle

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Brielle zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Brielle gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Brielle?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Brielle. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Brielle zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lagere energierekening, verminderde eczeem klachtenen bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Brielle

De waterhardheid van het leidingwater in Brielle ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-brielle-3231

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Calex Calex 22L
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Kinetico Kube 15
 • Hydrotense Seduction 22
 • Bayard Tenera 14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Brielle verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Brielle.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €650, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1225 en €2050 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Brielle.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men zonder gedoe en snel merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €60
Mechanische waterontharderC.a. €690
Elektrische waterontharderRond de €1190
Zout€15 per 25 kg
OnderhoudBegint bij €130 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Brielle?
De waterhardheid in Brielle is circa 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Brielle.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie