Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goeree-Overflakkee

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Goeree-Overflakkee resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten tref je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Goeree-Overflakkee.
 • Dit kan leiden tot problemen als kalkstrepen op ramen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Goeree-OverflakkeeWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager energieverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Goeree-Overflakkee

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en bittere smakende thee? Meer en meer huizenbezitters plaatsen een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Goeree-Overflakkee gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Goeree-Overflakkee?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Goeree-Overflakkee. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Goeree-Overflakkee kent een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Goeree-Overflakkee

De waterhardheid van het water in Goeree-Overflakkee bedraagt circa 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-goeree-overflakkee-3241

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Culligan Global Cabinet
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Delta Duplex duet

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goeree-Overflakkee voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €960.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Goeree-Overflakkee.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €135 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €730, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1925 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Goeree-Overflakkee.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos supersnel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Elektrische waterontharderC.a. €1170
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 per jaar
InstallatieV.a €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Goeree-Overflakkee?
De waterhardheid in Goeree-Overflakkee is plus minus 4.98 dH. De meting in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Goeree-Overflakkee.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie