Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oud-Beijerland

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Oud-Beijerland maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl vind je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.00 dH in Oud-Beijerland.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Oud-BeijerlandHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3261
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oud-Beijerland

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en glascorrosie? Een groeiend aantal huishoudens plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, smaakvol water en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Oud-Beijerland heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Oud-Beijerland?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oud-Beijerland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oud-Beijerland heeft een gemeten waterhardheid van 5.00. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oud-Beijerland

De waterhardheid van het leidingwater in Oud-Beijerland ligt op ong. 5.00 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oud-beijerland-3261

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Boshuis Combilux plus 100
 • North Star 11ED
 • AEG 18 L
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oud-Beijerland reduceer je de dH waarde van 5.00 naar een acceptabele 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oud-Beijerland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2125 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €810 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €1750 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oud-Beijerland.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel vakmannen, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektronische waterontharderC.a. €950
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €110 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Oud-Beijerland?
De hardheid van het kraanwater in Oud-Beijerland is plus minus 5.00 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zijdezachte kleding en huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder neemt voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Oud-Beijerland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie