Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuid-Beijerland

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of een droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Zuid-Beijerland heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 5.00 dH in Zuid-Beijerland.
 • Dit kan zorgen voor problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €280 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Zuid-BeijerlandHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3284
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Zuid-Beijerland

Heb je in huis last van een irriterende huid of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hoeksche Waard opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zuid-Beijerland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zuid-Beijerland?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zuid-Beijerland. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zuid-Beijerland zit met een waterhardheid van 5.00. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zuid-Beijerland

De waterhardheid van het leidingwater in Zuid-Beijerland is om en nabij de 5.00 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zuid-beijerland-3284

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 60
 • Bayard Tenera 22
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Amysoft E-300
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zuid-Beijerland verlaag je de dH waarde van 5.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en je kunt veel instellen. Nadelen: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zuid-Beijerland.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met vakmannen voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €110 voor magnetische ontharders tot een slordige €1500 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontharders beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2025 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Zuid-Beijerland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en snel installatiebedrijven, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €55
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektronische waterontharderRond de €1130
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractRond de €120 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Zuid-Beijerland?
De hardheid van het leidingwater in Zuid-Beijerland schatten we op 5.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuid-Beijerland.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie