Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westmaas

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Westmaas leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 5.00 dH in Westmaas.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WestmaasTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3273
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Westmaas

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de huizenbezitters lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hoeksche Waard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Westmaas wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Westmaas?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westmaas. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een lager energieverbruik en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Westmaas ontvangt een waterhardheid van 5.00. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Westmaas

De waterhardheid van het water in Westmaas ligt op ong. 5.00 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westmaas-3273

Vaak geplaatste ontharders

 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Apic Zetes junior
 • North Star 25ED
 • Mooiwater Grande
 • AEG 26 L

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westmaas reduceert je de dH waarde van 5.00 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €890.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Westmaas.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1725 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710, excl. installatie. Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1350 en €2175 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Westmaas.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderCirca €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1010
Tabletten€50 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €135 p/jaar
InstallatieBegint bij €210
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Westmaas?
De hardheid van het kraanwater in Westmaas ligt rond de 5.00 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. O.a. een minder droge huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Westmaas.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie