Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Gravendeel

Heb je in huis last van kalkaanslag, aanslag op servies, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in s-Gravendeel zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 5.00 dH in s-Gravendeel.
 • Dit kan zorgen voor situaties als kalkaanslag en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid s-GravendeelWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3295
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen s-Gravendeel

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of eindeloos schoonmaken? Steeds meer huishoudens installeren een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Hoeksche Waard kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in s-Gravendeel gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in s-Gravendeel?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in s-Gravendeel. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • s-Gravendeel heeft een gemeten waterhardheid van 5.00. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in s-Gravendeel

De waterhardheid van het drinkwater in s-Gravendeel ligt op ong. 5.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-gravendeel-3295

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Euro Twin 25
 • Culligan Global Cabinet
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in s-Gravendeel voer je de dH waarde terug van 5.00 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in s-Gravendeel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterverzachters starten bij €720, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1625 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de geraamde kosten van een waterontharder in s-Gravendeel.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderV.a €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Zout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €115 p/jaar
InstallatieV.a €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in s-Gravendeel?
De waterhardheid in s-Gravendeel is plus minus 5.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in s-Gravendeel.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie