Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Strijen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 5.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Strijen heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 5.00 dH in Strijen.
 • Dit kan leiden tot onder andere onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, fris kraanwater en textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid StrijenHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3291
Gem. Gasverbruik M31100 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid5.00 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Strijen

Heb je last van een droge huid en kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Hoeksche Waard zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Strijen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Strijen?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Strijen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Strijen heeft een waterhardheid van 5.00. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Strijen

De waterhardheid van het leidingwater in Strijen ligt op ong. 5.00 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,24 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-strijen-3291

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Judo Quicksoft Uno
 • Watergenius HWS 2500
 • Watergenius HWS 2500

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Strijen verklein je de dH waarde van 5.00 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Strijen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €780, excl. installatie. Een slim systeem varieert tussen ongeveer €1150 en €1950 incl. installatie. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Strijen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men moeiteloos en kosteloos experts, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektronische waterontharderCirca €1090
Zouttabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudV.a €80 per beurt
MontageBegint bij €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Strijen?
De waterhardheid in Strijen is doorgaans 5.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Strijen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie