Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Deinze

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Deinze resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je nuttige informatie over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Deinze.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals bittere thee koffie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: structureel lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DeinzeZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M33.310 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Deinze

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en strepen op je ruiten? Een groot deel van de huishoudens kiezen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Deinze kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Deinze was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Deinze?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Deinze. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Deinze kent een waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Deinze

De waterhardheid van het drinkwater in Deinze bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-deinze-9800

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Twin 14
 • Amysoft E-300
 • Delta Isera
 • Euro Combi compact 20
 • Kinetico 2020C HE

Zo werkt een waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Deinze verklein je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Deinze.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders beginnen bij €810 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1750 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Deinze.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen snel merken, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €145
Mechanische waterontharderC.a. €850
Waterontharder (elektronisch)V.a €980
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 p/jaar
PlaatsingV.a €250
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Deinze?
De hardheid van het kraanwater in Deinze is ongeveer 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Deinze.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie