Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bachte-Maria-Leerne

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Bachte-Maria-Leerne heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Bachte-Maria-Leerne.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €205 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid Bachte-Maria-LeerneHoe werkt zo’n systeem?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9800
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bachte-Maria-Leerne

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en koffie of thee dat bitter smaakt? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Deinze werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Bachte-Maria-Leerne was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bachte-Maria-Leerne?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Bachte-Maria-Leerne. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bachte-Maria-Leerne ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Bachte-Maria-Leerne

De waterhardheid van het drinkwater in Bachte-Maria-Leerne bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bachte-maria-leerne-9800

Bekende modellen en merken

 • Kinetico 2050C
 • Erie Maxima Eco26
 • BWT AQA Perla 20
 • Amysoft E-100
 • Watercompany Softflow 15

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bachte-Maria-Leerne voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bachte-Maria-Leerne.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €690 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1650 en €2000 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je de geraamde kosten van een waterverzachter in Bachte-Maria-Leerne.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel specialisten, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €50
Mechanische waterontharderCirca €670
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1170
Zout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Bachte-Maria-Leerne?
De hardheid in Bachte-Maria-Leerne is doorgaans 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is doorgaans 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De werking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Bachte-Maria-Leerne.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie