Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kruisem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 22,40 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Kruisem leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 22,40 dH in Kruisem.
 • Dit kan leiden tot situaties als minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €255 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid KruisemHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKruisem
Postcode9770
Gem. Gasverbruik M33.300 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5500 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Kruisem

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters bestellen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Kruisem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Kruisem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kruisem?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kruisem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kruisem heeft een waterhardheid van 22,40. Definitie: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kruisem

De waterhardheid van het drinkwater in Kruisem is 22,40 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-kruisem-9770

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • Amysoft E-100
 • Delta Escalda
 • Euro Combi compact 10
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kruisem minimaliseer je de dH waarde van 22,40 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik hangt af van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Kruisem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1625 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €1950 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geraamde kosten van een waterverzachter in Kruisem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog experts, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Mechanische waterontharderV.a €770
Waterontharder (elektrisch)Circa €970
Zouttabletten€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €140 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €220
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Kruisem?
De hardheid in Kruisem is grofweg 22,40 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kruisem.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie