Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hansbeke

Heb je last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Hansbeke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs vind je waardevolle info over verschillende soorten waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Hansbeke.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid HansbekeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDeinze
Postcode9850
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hansbeke

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en apparatuur dat te snel stuk gaat? Steeds meer Vlamingen plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Deinze vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hansbeke heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Aanbieding ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hansbeke?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Hansbeke. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Hansbeke heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, minder last van een droge huid en textiel slijt minder snel.
 • Opmerking: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Hansbeke

De waterhardheid van het water in Hansbeke ligt op ong. 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hansbeke-9850

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hansbeke minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €830.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hansbeke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €125 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1750 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €840 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €2025 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hansbeke.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektrische waterontharderRond de €980
Tabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudV.a €80 p/jaar
PlaatsingV.a €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Hansbeke?
De hardheid van het kraanwater in Hansbeke komt uit op ong. 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hansbeke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie